Jeg har blitt mamma

Jeje, sånn går det.. Grunnen til lite blogging er jo at jeg har ikke hatt så mye å skrive om når jeg var i Oslo, og fikk ikke tatt noen bilder, så de få innleggene som var der ble jo .. kjedelige.. Også har jeg vært litt opptatt med Vegard - siden jeg ikke ser han så ofte, så vi har hatt det superfint sammen ;D MEN! Tilbake til overskriften.. Ja, jeg har blitt mamma, eller.. "Mamma" da.. Hva skal man ellers gjøre når man finner noen så søte skapninger som det her?

De er bare helt nydelige! Så teorien er at mammapinnsvinet hadde kastet ut 8 av de 9 ungene pga hun manglet troen.. Jaja, vi fant hvertfall alle (moren var ikke tilstede da vi fant den siste, og vi visste ikke om moren før det hadde gått en god stund) og vi burde ikke levere de tilbake pga da vil vel moren spise de opp (siden de ikke lukter "mamma" mer) så ja..  De søte krabatene er vel 2-3 uker gamle, og hadde nok dødd om vi ikke hadde funnet de, så.
Historien:

Jeg og Vegard satt på toget til Tønsberg, der faren min skulle hente oss.. Når vi satt i bilen, sa pappa
"Vet dere hva vi fant i hagen eller?" ellerno lignende, og jeg gjettet bare helt random og håpet han skulle si pinnsvin, så jeg gjettet på det.. Merkelig nok, så hadde jeg rett! Vi så på pinnsvinene, og det var tre stk der

Nr 1

Nr 2

Nr 3

Så tenkte vi at det bare var tre stk, og at de klarte seg fint - så vi la oss.. 
Neste morgen (idag) ble vi vekt med beskjeden
"Det er flere unger ute!" så jeg løp ut for å se de, så fant vi ut at det var åtte stk (første bildet) og at de da var (og er) 2-3 uker gamle. Pappa fant "hiet" dems, og en unge til. Moren var ikke til stede, så vi trodde jo at hun hadde dødd ellerno.. Vi har jo funnet moren nå, men kan ikke levere tilbake ungene i frykt for at de blir drept..  

Så leste vi litt på nettet om alt det der, og som man ser på bildet her (↓)

Så har den noen gule "riskorn" på øret (to stk) .. vi fant ut at det var egg som ble til larver, og som kunne drepe pinnsvinet, så vi fjernet alle vi så på alle pinnsvinene, så fort som mulig - så de kunne overleve.. Kan hende de har fått noen larver inni seg, men tror da mesteparten var fjernet, så det ikke er en stor trussel for de :3
Jaja, nå kan jeg vel ikke skrive stort mer fordi jeg må mate de, så..


~ Sofie

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sofie

Sofie

15, Andebu

15, jente, merkelig, noe mer?

Kategorier

Arkiv

hits